smartschool smartschool zuiddag smartschool

Montfortcollege Rotselaar
Aarschotsesteenweg 39
3110 Rotselaar
Tel 016/35.91.20
Fax 016/35.91.21

Informatie aanvragen

Solicitaties & werkaanbiedingen

Laatste update: 06 januari 2014 KalenderActiviteitenkalenderBrief aan de ouders


Beste bezoeker

 

Het Montfortcollege, met zijn school en internaat, is gehuisvest in " Het Onze-Lieve-Vrouwepark" aan de Aarschotsesteenweg te Rotselaar. Op dit groene domein zetten wij het opvoedingswerk verder van de paters Montfortanen. Geïnspireerd door Louis Marie Grignion de Montfort (1673-1716) hebben zij in 1928 deze school opgericht.

Onze school voedt zich aan deze rijke traditie én vertaalt die in een moderne schoolcultuur, met zin voor dynamiek en participatie. Jongens en meisjes krijgen hier de kans om zich intellectueel, sociaal en persoonlijk te ontplooien. De grondlagen van ons onderwijs zijn verwoord en toegelicht in
"Ons Opvoedingsproject". Leerkrachten, ondersteunend personeel en leerlingenbegeleiding maken graag werk van een adequate begeleiding van elke leerling.

Sinds enkele jaren wordt het Montfortcollege samen met het Sint-Angela Instituut en de Sint-Angela basisschool in Tildonk bestuurd door één Inrichtende Macht, de "VZW Sint-Angela-Montfortcollege". Dit betekent dat de twee secundaire scholen samen een ruime waaier aanbieden van ASO-, TSO- en BSO-studierichtingen.

In ons internaat verblijven naast “eigen” leerlingen ook jongens en meisjes die in een de andere scholen les volgen. Onze jongste internen zitten nog in het basisonderwijs.

Wij streven naar een vlotte en vruchtbare samenwerking met de scholengemeenschap en de verschillende adviesraden.

Wil je verdere specifieke informatie, klik dan de betreffende link aan of aarzel niet contact op te nemen.

 

 

Namens alle personeelsleden

Carl Foulon, directeur
Yves Theyskens, adjunct-directeur