Algemeen

Wij wensen alle leerlingen en ouders, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel en directie fijne feesten toe!

 

Ouders die tijdens de vakantie de school willen bereiken kunnen dat op donderdag 28 december van 17u. tot 20u.

 

Het CLB is beschikbaar op woensdag 27 december en op vrijdag 5 januari, telkens van 8.30u. tot 12u. en
van 13u. tot 16.30u. U kan het CLB telefonisch contacteren via het nummer 015/50.93.20.

 

kerstvakantiewens

Deze week verloor onze school jammer genoeg een grote vedette:  Saïbou Marane, eeuwig glunderend lid van onze onderhoudsploeg, heeft de strijd tegen een agressieve kanker niet kunnen winnen.

Saïbou was maar enkele jaren onderhoudsman op onze school, maar heeft met zijn brede glimlach, zijn werkkracht en zijn snelle vorderingen in het Nederlands bij zijn collega's en leerlingen een grootse indruk nagelaten.  Om hem te laten ervaren hoe hard we hem geapprecieerd hebben, is Saïbou met een een heus pak vol persoonlijke kaartjes van leerkrachten en leerlingen naar Burkina Fasso terug kunnen keren om zijn familie nog een laatste keer te zien.  Daar is hij op de laatste dag van november overleden.

Saïbou zal hier zeker gemist worden!

saibou

Onze school gonst deze dagen van de infoavonden:  op donderdag 16 februari verwelkomden we ongeveer 300 tweedejaarsleerlingen en hun ouders voor informatie rond hun studiekeuze naar de tweede graad toe, op dinsdag 7 maart gunnen we kandidaat-leerlingen en ouders al een blik op onze school en op donderdag 9 maart zijn onze vierdejaarsleerlingen aan de beurt voor studiekeuzehulp.  Aangezien al dat spreken en luisteren best (in)spannend zijn, worden deze eerder ernstige avonden steeds afgesloten met een drankje en een babbel.

 

Ook de ouderraad doet nog een infoavond in het zakje!

Zij verwelkomen alle ouders van MCR-leerlingen in onze Beatrijsaula voor een thema-avond met de titel 'Veilig Online', waarin experte Lien Cleynhens ons wellicht heel wat kan vertellen over onze digitale jongeren en het maken van goede afspraken hieromtrent.  Deze avond gaat door op maandag 13 maart om 20u.  Ook dan wordt afgesloten met een drankje!

9d2c230b f808 4918 ae44 8fac0ed9ff03

 

 

kerstwens16

Bij deze een uitnodiging voor de infoavond voor kandidaat-leerlingen en hun ouders. En meteen ook maar voor onze opendeurdag. Daar zijn diezelfde ouders opnieuw welkom, alsook oud-leerlingen, oud-personeelsleden, de buren, en al wie geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig is. Wil je meer info over de inschrijvingsprocedure, klik dan hier.

infoavond opendeur

De leerlingen van 6 humane wetenschappen en de leerlingenraad leefden zich creatief uit om van de goed-gevoel-week een heerlijk warme week te maken. En of het resultaat er mocht zijn! De leerlingen kregen ’s morgens een “proficiat, je bent op tijd”-stickertje aan de schoolpoort, de rode loper werd uitgerold, er was een ballonnenbad, er werd ’s middags al gefuifd en de week werd afgesloten met een leuke just-dance-activiteit in de aula. En zelfs de leerkrachten werden verrast met een aangeklede leraarskamer en fijn gedekte tafels.

 ggweek2  ggweek3 

Woensdag hadden we dan nog onze culturele avond klassiek in een uitverkochte aula. Die foto’s vind je (dra) op de MO-PO-blog.

cultklass16 1 cultklass16 2 cultklass16 3

   
© Montfortcollege Rotselaar